جشنواره تولیدات استانی یک رویداد بزرگ فرهنگی در کشور است

هنر عکاسی به طور مداوم زیباییها و شگفتیهای جهانی که در آن زندگی میکنیم را به ما یادآوری میکند و در حالیکه زیبایی کامل بیاهمیتترین اجزاء این جهان را آشکار میسازد، به ما کمک میکند تا با نگاهی متفاوت و دقیقتر به دنیای پیرامونمان بنگریم. عکاسی واسطه ای بسیار قدرتمند و هنری مشکل است. عکسهای خوب و عالی فقط نشان دهنده حقیقت نیستند، آنها با ما حرفها دارند و ما را از احساسات عکاس زمانی که دکمه دوربین را فشار میداده، آگاه میسازند.
امير حسامي نژاد متولد 1360 از استان قم است و از سال 1376 فعالیت حرفه ای خود را شروع كرد. همکاری با نشریاتي همچون قم امروز،ایمان ،آوای قم،19دی،امین قم،نامهی جامه،پیام زن،ایران،کیهان،همشهری،جام جم،انتظار نوجوان،ملیکا، وهمکاری با خبرگزاریها از جمله مهر، ایکنا، فردانیوز، برنا، آژانس عکس ایران ،مدیریت آژانس عکس قم از سوابق كاري او است. حضور در سومين جشنواره آثار و توليدات استاني بهانه شد تا با او به گفت و گو بنشينيم.
به گزارش كميته اطلاع رساني و تبليغات سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري، امير حسامي نژاد، عكاس حوزه هنري استان قم با بيان اين مطلب گفت: برگزاري جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري يك اتفاق خوب در عرصه هنرهاي استاني سراسر كشور است، كه اميدوارم مسئولان برگزاري جشنواره با انتشار آثار هنرمندان شركت كننده در جشنواره در سايت ها يا تهيه كتابچه ويژه زمينه آشنايي ديگر هنرمندان استاني با آثار ارسال شده را فراهم كنند.
وي اظهارداشت: محلي را براي برگزاري گفتمان هايي هنري با حضور هنرمندان استان هاي مختلف كشور در مراسم افتتاحيه و اختتاميه اختصاص دهند تا هنرمندان بتوانند به تبادل اطلاعات با يكديگر بپردازند.
اين هنرمند قمي ادامه داد: هنر، از دیر باز در هر اثری که متجلی می شد، چه در دایره هنرهای تصویری، تجسمی، آوایی و کلامی و نوشتاری، همواره در بردارنده یک پیام از هنرمند، به طرف مقابل خود بوده است.
حسامی نژاد در خصوص جایگاه هنرهای تصویری به ویژه نقاشی افزود: جایگاه هنرهای تصویری به ویژه نقاشی از گذشته های دور، در بین انسان ها، شریف، تاثیرگذار و مهم بوده است؛ بعد از اختراع دوربین عکاسی، انسان ها برای ثبت لحظه های زیبایی که هیچ گاه پیشتر از آن قادر به ثبت آن نبودند، فرصتی استثنایی پیدا و خود را برای خلق یک هنر جدید آماده کردند. این هنر جدید، بعدها بعنوان یکی از تاثیرگذارترین هنرهای بشر در سطح جهان خودنمایی کرد.
وي انتظار، موعودگرایی و باورداشت به فلسفه مهدویت یکی از جذابترین سوژههای هنری در سراسر جهان دانست و افزود: که هنرمندان مسلمان و ایرانی نیز از این سوژه ناب غافل نبودهاند؛ از ابتدا نیز به کار کردن در این عرصه علاقه داشته ام و سعی کردم این سوژه زیبا را با ظرافت های عمیقی که در آن موجود است بپروانم.
حسامي نژاد در پايان خاطرنشان كرد: به گونه ای از شهر عکاسی کنیم که زمانی درآینده وقتی به آن عکس ها نگاه می کنیم نگوییم کاش بیشتر عکس گرفته بودم. کاش از این زاویه نیز عکاسی می کردم. کاش به این موضوعات نیز توجه کرده بودم. به عبارت دیگر وقتی عکاسی می کنیم این نکته را مد نظر داشته باشیم که هرکدام از این عکس ها سندی برای آینده است پس با نگاهی عکاسی کنیم که بدهکار نسل آینده نباشیم.
گفتني است، نفر اول جشنوارهی سراسری کریمهی هل بیت، نفر اول مسابقه سالانهي عکس قم، نفر سوم جشنوارهی شهروندی،نفر سوم جشنواره سراسری طلیعه ظهور، نفر دوم جشنواره سراسری نیاز، نفر دوم هفته فیلم و عکس قم، تحسین شدهی جشنواره عکس فجر،برگزیده جشنواره عکس شبستان، نفر اول جشنواره مطبوعات، نفر دوم جشنواره عکس خبری تهران، نفر برگزیده جشنواره سراسری مهدویت، برگزیده همایش بین المللی دکترین مهدویت به عنوان مهدی یاور توسط رئیس مجلس دکتر لاریجانی، نفر سوم جشنواره سراسری نماز و نیایش،حضور در نمایشگاه جمعی خورشید فقاهت، حضور در نمایشگاه جمعی فیض ربانی، موسس و عضو گروه عکاسان خبری قم(همراه)،دو نمایشگاه انفرادی از نجف اشرف، سه نمایشگاه انفرادی از حرم حضرت معصومه(س)، نمایشگاه انفرادی از عتبات عالیات در رفسنجان، حضور در 6نمایشگاه گروهی از جمله سوابق هنري حسامي نژاد است.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد